БФ Баскетбол съвместно със Сдружение „Спорт завинаги” за втора поредна година стартират провеждането на Национална лига за Аматьори. Създадените първенства в различните градове под патронажа на БФБ ще излъчат национален шампион за аматьори през месец юни 2017 година.

През годината ще бъдат организирани и допълнителни турнири (новогодишен, великденски и други демонстрационни срещи). 

Всеки желаещ отбор да участва в първенствата за мъже и жени на град София, които ще започнат в началото на месец октомври, може да направи своята заявка до 11.09.2016 година.

Първенствата са отворени за отбори от висши учебни заведения, корпоративни организации, като за тях ще бъде направено и допълнително отделно класиране и излъчване на шампион. Организационна среща за приемане на наредбата и условията за участие ще се проведе на 12 септември 2016 г. от 19.00 ч. в зала „Триадица“, на която ще се разискват и финансовите параметри. Всички Ръководителите на отбори подали заявки са поканени за участие. Срещата е отворена за журналисти и отбори, които се колебаят и желаят да видят първо условията и после евентулано да  се запишат.

Първенствата ще се използват и от съдийската комисия по баскетбол към БФБ за обучение, с цел занижаване на таксата за отборите, която не се предвижда да бъде по- голяма от 80 лева (БФБ е в преговори със спонсори и при положително развитие се очаква да бъде  намалена). Всички мачове ще бъдат предавани на „живо“ посредством статистическата система на

БФБ и качвани записи на срещите на сайта на БФБаскетбол. Основна зала за провеждане ще бъде зала Триадица и срещите се предвиждат да се играят след 20.00 ч. през седмицата (вторник, четвъртък и петък) и в удобни часове през събота и неделя.

Националната лига си търси и основен спонсор, под чието име да се провеждат всички мероприятия, включително и първенството за град София.

Всеки желаещ отбор да участва, трябва да изпрати заявка на електронен адрес masters@basketball.bg.

Tелефони за контакт:, +359 888570185 Иван Бакърджиев, +359 879 992 118 Орлин Николов.