Мадридският колос Реал взе важна борба в битката си за второто място в редовния сезон на испанския баскетболен шампионат. "Белите" съсипаха силния отбор на Уникаха като гости с 88:62.

Мачът беше сравнително равностоен в първите три части, въпреки че столичани контролираха резултата, но в последната те просто избухнаха и отвяха опонента си с огромна разлика.

Иначе, въпреки че изоставаха с девет точки на почивката, домакините от Уникаха бяха доста бойки и не отстъпваха на именития си съперник. В третата четвърт те успяха да наваксат това изоставане.

В крайна сметка, преди последната четвърт Реал водеше само с 60:55 и финалните 10 минути изглеждаха много интригуващи. Но не би.

Мадридчани се развихриха и нижеха точка след точка. В крайна сметка те затвориха мача при 88:62. Така Реал излезе втори с 26 победи и 5 загуби и дори може да атакува първата позиция, на която е Барселона.

Уникаха все още се бори за мястото си в плейофите с актив от 17 успеха и 14 поражения, но последният под чертата Билбао Баскет е с 15 победи и 16 загуби и още таи надежди за място в 8-ицата.

Иначе в този мач най-резултатен за победителите беше Джейси Каръл с 20 точки, като той беше 80% точен от тройката - 4 успешни от 5 стрелби. И всичките му попадения бяха в решителни моменти. Руди Фернандес добави 15 точки за успеха, а Серхио Йуй вкара още 10.

За Уникаха Миндаускас Кузминкас с 18 точки и Неманя Недович с 15 бяха единствените с двуцифрен точков актив. Уил Томас пък овладя най-много борби в този мач - 9. Той добави и 4 асистенции.