Барселона с българинът Александър Везенков победи Лаборал Куча Баскония със 73:68 в изключително интересен двубой от 1/2-финалната серия в Лига Ендеса. Българският национал игра почти 20 минути и се отчете с 9 точки и 3 борби.

В залата в Барселона бе и националният селекционер Любомир Минчев, който пътува до Испания, за да се срещне с Везенков и да разговарят за бъдещото му участие това лято в представителния ни тим.

Барселона започна добре и след първата четвърт се оттегли с аванс от 8 точки - 25:17. Тимът на Баскония се върна в срещата във втората и третата четвърт и в един момент от двубоя излезе напред в резултата, все пак фаворитът в двубоя, а в случая домакините от Барселона взеха нещата в ръцете си и стигнаха до крайния успех със 73:68.

С 11 точки завърши Стратос Перпероглу, с десет се отчете Джъстил Долмън, а с 9, колкото записа и Везенков се отчете Томас Саторански.

За Лаборал Куча Майк Джеймс наниза 15 точки, но това не помогна на тима му да стигне до успеха, с 13 точки завърши Ким Тили, а с 12 завърши Янис Бурусис.

Така Барселона поведе с 2:0 победи и се нуждае от само един успех, за да се класира за финала.