Александър Везенков ще бъде сред участниците в стартиращата на 1 май Виртуална Евролига. Звездата на българския баскетбол ще грабне джойстика и ще управлява своя Олимпиакос в турнира, който има за цел да събере някои от най-добрите геймъри и професионални състезатели по света. Надпреварата е базирана върху баскетболния симулатор NBA 2K21.

Освен Везенков в турнира ще се включат още Тайрън Бразелтън и Александър Папазов от Левски Лукойл, Давонте Джордан от Балкан, Джалийн Смит от Лудвигсбург и игралият в немската Бундеслига Виктор Владов. Общо 26 участници ще спорят за трофея в първото издание на Виртуалната Евролига.

Те ще могат да контролират не само 18-те отбора от настоящия сезон в най-силния клубен европейски турнир, но и още 8, сред които българските Балкан и Левски Лукойл. Останалите шест са Монако, УНИКС, Виртус Болоня, Гран Канария и Морнар Бар. Везенков от дълго време е почитател на виртуалния баскетбол. През миналата година крилото на Олимпиакос достигна до финала на първото издание на БФБ еБаскет лигата, където загуби от шампиона Кай Шаленберг.