Най-добрият български баскетболист Александър Везенков се завърна в Гърция, за да уважи събитието „Нощта на легендата“, организирано в чест на Василис Спанулис. Крилото на Сакраменто разкри, че чувства неговия бивш съотборник в Олимпиакос като част от семейството му и че от него е научил какво е да бъдеш победител.

„Опитахме се да го запазим в тайна, нямаше как да пропусна това събитие, Василис е семейство, поддържаме много добри отношения. И аз не му казах, благодаря на Олимпиакос и Сакраменто, че ми позволиха да бъда тук на това красиво събитие“, сподели Везенков преди церемонията.

„От него научих колко усърдно работи той, колко усърдно е работил през годините. Бяхме заедно три години. Научих какво означава да бъдеш победител, научих как да подходя към това да съм готов да бъда победител, защото в крайна сметка се изисква и малко късмет. Но да съм готов да бъда победител, да работя упорито и никога да не се отказвам, определено беше едно от многото неща, които научих заедно с Василис“, добави българинът.

В Сакраменто Везенков избра №7 – същият, който носеше Спанулис и който Олимпиакос ще извади от употреба тази вечер.

 „Василис и аз говорим всеки ден. Мисля, че това беше нещо, което той би харесал. Имам и фланелка за него и определено съм много щастлив, че съм тук“, завърши крилото.

41-годишният Спанулис игра за Олимпиакос от 2010-а до 2021 година. Той спечели две титли в Евролигата и три трофея от гръцкото първенство с „червените“, а в момента е старши треньор на първодивизионния Перистери.

„Това е невероятна чест за мен. Гордея се, че стигнах до този момент. Опитвам се да остана спокоен и да не се поддам на емоциите. Имам отлични отношения с президентите на Олимпиакос, всички в клуба и феновете на отбора. Това е нещо невероятно, истинска любов“, призна Спанулис пред официалния сайт на Еввролигата.

Легендарният гръцки бивш баскетболист приключи 15-годишната си кариера в Евролигата със средно 12.4 точки и 4.5 асистенции. Той е водещият реализатор в историята на турнира с 4455 отбелязани точки.