Отборът на Валенсия постигна победа над Баскония с 83:82 точки като гост в първа среща от полуфиналната серия в испанската Лига Ендеса. Това бе първи успех на гост от началото на плейофите през 2017 година.

В залата на "Фернандо Буеса" по всичко изглеждаше, че домакините от Баскония ще вземат първата среща. До почивката те бяха по-агресивния отбор, пресираха съперника в тяхната половина и дублираше състезателите им. Гостите не намираха противодействие на успешната стрелба на Баскония от тройката.

Домакините контролиха темпото през цялата среща, но не успяха да спрат оръжието на Валенсия - Сан Еметерио. Опитът му в ключовите моменти и отбелязването на точки в решителните отигравания остави Баскония с празни ръце.

Баскетболистите на Баскония все пак имаха изстрел за победата с финалната сирена, който не промени резултата - 83:82 за Валенсия.

Валенсия оставя добри впечатления от началото на плейофите в Испания. В четвърфиналите тимът отстрани Барселона на Александър Везенков след 2:1 победи.

Полуфиналната серия се играе до 3 победи от 5 мача, а във вторият мач от серията Валенсия отново са гости.

Фернандо Сан Еметерио с 24 точки и Боян Дублевич с 15 бяха в основата на обрата на Валенсия, а най-добър за Баскония бе американецът Шейн Ларкин с 17 точки и 8 асистенции.