Старши треньорът на баскетболния Олимпиакос - Йоргос Барцокас, не е очарован от ласкавите думи, които звездата на “червено-белите” Александър Везенков получи в последно време. Най-добрият български баскетболист бе похвален от звездите на Сакраменто Кингс Домантас Сабонис и Ди’Аарън Фокс, а освен това страхотните му изяви в турнира за Купата на Гърция бяха проследени на живо от помощник-треньора на “кралете” Джей Траяно.

“Честно казано не ми пука какво говорят в НБА”, заяви Барцокас. “Саша има договор с Олимпиакос, в който е заложена опция за трансфер в НБА. След края на сезона ще говорим по тази тема. Нямам представа дали той ще приеме оферта отвъд океана. В момента се интересувам единствено от моя отбор и Саша е един от най-важните ми играчи. Той е фантастичен състезател и ние искаме той да остане при нас. Сега обаче не е времето нито Саша, нито който и да е друг играч да говори за летните си планове”, добави треньорът на гръцкия гранд.

През настоящия сезон в Евролигата Везенков записва средни показатели от 18.5 точки и 7.4 борби, като е лидер по полезност със среден коефициент от 23.5 в 24-те си мача в най-силния клубен европейски турнир. Утре от 21:30 часа националът ни ще се опита да изведе Олимпиакос към 19-ата му победа за сезона при гостуването на Олимпия Милано в “Медиоланум Форум”.