Тежко наказание и глоба ще отнесе отборът на Панатинайкос, след като феновете на тима предизвикаха хаос и безредици в четвъртия мач от финалите на баскетболното първенство срещу Олимпиакос. В Олимпийската зала в Атина Олимпиакос с Александър Везенков в състава си доминираше тотално на корта и дръпна с близо 30 точки, когато феновете на Панатинайкос започнаха да хвърлят факли, бутилки и други предмети по скамейката на съперника.

Съдията прекъсна мача и бе решено залата да бъде изпразнена от фенове, преди срещата да бъде довършена. На излизане привържениците на Панатинайкос продължиха с вандалските прояви и започнаха да чупят седалки и електронното табло, което наложи намесата на полицията, а мачът бе прекратен. В крайна сметка от местната федерация решиха, че мачът няма да се доиграе и временният резултат ще бъде приет за краен, като по този начин Олимпиакос затвори серията с 3-1 и спечели титлата.

Освен загубата във финала, Панатинайкос ще получи и тежко наказание. Очаква се на тима да бъдат отнети точки от актива за следващия сезон и да играе няколко домакински мача без публика. Със сигурност и глобата за клуба ще бъде голяма, съобщава Катимерини.

Ексцесиите в залата се случиха пред очите на двукратния MVP на НБА Янис Адетокумбо и неговите братя, които са национали на Гърция. Двубоят започна с минута мълчание в памет на загиналите мигранти след потъването на лодка във водите на Гърция. Страната е в тридневен траур.