В Испания се разрази страхотен скандал след новината за уволнението на баскетболния треньор на Реал Мадрид - Пабло Ласо. Медиите и феновете съсипаха от критики "кралския" клуб заради начина, по който е изгонена една легенда.
 
"Реал Мадрид взе решението, позоваващо се изцяло и единствено на медицински причини, да се раздели с Пабло Ласо като треньор на баскетболния отбор. След прекарания микроинфаркт от наставника преди няколко седмици, Реал се консултира със специалисти и е наясно с риска той да продължи да изпълнява задълженията си. Здравето на Ласо е приоритет за клуба", написаха "белите в официалния си сайт. 
 
Ден по-късно обаче личният лекар на треньора обяви, че никой не се е консултирал нито с него, нито с кардиолога, който е прегледал Ласо преди месец, когато се е случил микроинфаркта. Той е изписан почти веднага от болницата, а след това е минал обстойни прегледи. Включително на 24 юни при Мигел Анхел Лопес, който е най-високоставеното лице в медицинския щаб на Реал. И заключението е, че Ласо е напълно здрав и може да продължи да работи без никакъв проблем.
 
Между другото, Лопес бе уволнен в петък, а от "кралския" клуб не дадоха каквито и да е подробности за решението си. Според "Марка" причината е отказана лекаря да подпише заключение, че треньорът "не е годен здравословно да упражнява ежедневните си задължения".
 
Скандалът е, че очевидно клубът лъже за това, че се е консултирал с кардиолози и се разделя с легендата по медицински причини. Пабло Ласо е от 11 години начело на Реал, като постигна с баскетболния тим велики неща - пет финала в Евролигата (2 спечелени, 3 загубени), по 6 пъти шампион и носител на Купата на Испания, 7 трофея за Суперкупата.
 
"Марка" разкрива още, че заместник на Ласо ще е Чус Матео - негов помощник от щаба и протеже. На този етап Ласо отказва коментар, тъй се чувствал тотално предаден и обиден от случилото се.