Отборът на Текниконта Сарагоса изпусна невероятен шанс да се намеси в битката за плейофите в Лига Ендеса след края на сезона. За да се случи това, тимът трябваше да победи в гостуването на Хербалайф Гран Канария, който вече не се бори за нищо. 

Но островитяните играха за честта си и надделяха с 84:79. Така Сарагоса ще се надява в последния кръг от редовния сезон следващия уикенд да успее да се пребори с конкуренцията на Манреса и Тенерифе, а защо не и с Ховентут Бадалона, за да е сред 8-те най-добри. 

Мачът мина под диктовката на гостите, които поддържаха двуцифрена разлика в края на втората и в началото на третата четвърт. Но постепенно започнаха да губят почва под краката си и в последната четвърт се стигна до равенство, а в края на мача Гран Канария дори се добра и до успеха. 

Големите геройства бяха на Джейкъб Уайли, който наниза 27 точки, а беше и най-добър борец под кошовете за тима си, овладявайки 7 борби. Юлис Баес с 12 точки и Клевин Хана с 10 бяха другите играчи на островитяните с двуцифрен точков актив. 

Рейналдас Сейбутис с 14 точки беше най-резултатен за Сарагоса, а с двуцифрен актив завършиха още Бо МакКейлъб и Неманя Радович с по 12 точки. Хавиер Хустис беше най-добрият борец под кошовете в мача, овладявайки цели 12 отскочили от ринга топки. 

След тази развръзка гостите остават точно под линията за плейофите, но са с равен актив с Манреса и Тенерифе и всичко ще се реши в последния кръг. Гран Канария пък си доиграва спокойно сезона, като интригата е само дали ще завърши 11-и или 12-и, но това едва ли е чак толкова важно за феновете.