Сакраменто Кингс се намират в блестяща позиция, след като вече разполагат със значителен бюджет за предстоящия сезон, който може да им осигури финансова свобода на трансферния пазар. Отборът, който притежава правата на българския национал Александър Везенков, разполага с над 35.6 милиона долара за заплати, след като се раздели с центъра Ришон Холмс.

Сакраменто Кингс предоставиха на Холмс свободата да премине в отбора на Далас Маверикс, като по този начин се освободиха от договора му на стойност от 24 милиона долара за следващите две години. Това решение на генералния мениджър Монте МакНеър е в съответствие с неговата стратегия да осигури финансова гъвкавост на отбора и да привлече качествени нови играчи.

С тези финансови ресурси „кралете“ вече могат да предложат по-солидни договори на своите играчи. Използвайки тавана на заплатите, отборът има възможност да преговаря с най-полезния играч в Евролигата - Александър Везенков. Преговорите между двата лагера са в ход, а солидният бюджет на Кингс може да бъде решаващ фактор в успешното привличане на българската звезда.

Освен Везенков, Сакраменто има възможността да се включи в битката за някои от най-желаните свободни агенти на пазара. Има информация, че отборът проявява интерес към Дреймънд Грийн от Голдън Стейт Уориърс, който реши да стане свободен агент, отказвайки опцията за удължаване на договора си. „Кралете“ също така разглеждат възможността да привлекат играчи като Крис Мидълтън, Кайл Кузма, Джеръми Грант и Харисън Барнс, който вече защитаваше емблемата на Кингс и е свободен агент.

Един от следващите важни ходове на МакНеър и неговия екип е да предложат нов договор на голямата си звезда - Домантас Сабонис. В момента контрактът на литовския играч изтича през следващото лято, но ръководството на Сакраменто е готово да му предложи ново дългосрочно споразумение, което да гарантира присъствието на Сабонис в тима и за в бъдеще.