Плейофите в баскетболната Евролига няма да започнат преди изиграването на всички мачове от редовния сезон, съобщи ТАСС, цитирайки източници от лигата.

От централата са готови да пристъпят към вариант с Финална осмица, която да замени традиционните четвъртфинални плейофни серии и Финална четворка, но няма вариант, в който да се започне втората фаза на турнира на база настоящото класиране след 28-мия кръг. Столиците на Русия и Гърция - Москва и Атина, както и литовските градове Вилнюс и Каунас, са изразили готовност да приемат заключителния турнир, който по план трябваше да се състои от 22 до 24 май в Кьолн.

Според президента на централата Жорди Бартомеу все още е рано да се вземе решение за финалната фаза на турнира, тъй като приоритетно остава доиграването на редовния сезон. Освен това градът, който ще приеме финалите, трябва да може да предложи всички необходими мерки за сигурността на здравето на играчите. Сезонът в Евролигата бе спрян на 12 март заради пламналата из целия континент зараза от COVID-19.