Отборът на Реал Мадрид се поздрави със своята 35-а шампионска титла на Испания след успех 74:68 над Барселона като гост в четвъртия мач от финалната серия в Лига Ендеса. Така „белия балет” спечели битката с 3-1 победи и получи сладък десерт към триумфа, а именно – да го отпразнува в „Палау Блауграна”, домът на големия съперник. Голяма част от домакинските привърженици напуснаха съоръжението преди края на мача, тъй като в последните минути Барса просто не беше в позиция да осъществи обрат.

Изключителен мач за победителите направи центърът от Кабо Верде Валтер Таварес. Високият 220 сантиметра баскетболист се отчете с „дабъл-дабъл” от 10 точки и 15 борби. Огромен принос за втората поредна титла на Испания имаше и аржентинският пойнт гард Факундо Кампацо с 15 точки и 9 борби. 28-годишният баскетболист беше определен и Най-полезен играч в плейофите.

Първото полувреме приключи само с 4 точки преднина – 37:33 в полза на Реал Мадрид, който потегли много силно в мача. Само в рамките на първата четвърт гостите от столицата отвориха разлика от 11 точки, която домакините постепенно заличиха.

След голямата пауза онова, което наклони везните в полза на Реал, беше сериозното отстъпление на „блаугранас” при борбите. В предишните мачове от серията момчетата на Светислав Пешич доминираха по този показател, но в петък вечер взеха цели 16 по-малко от съперника си. Освен всичко друго и стрелбата от зоната за 3 точки спря да работи за Барса, докато Реал натрупа достатъчен аванс, за да контролира без проблем развоя на срещата.

За Барселона най-резултатен в мача беше Кевин Пангос с 16 точки. Крис Сингълтън (12) и Адам Ханга (11) бяха единствените други двама играчи на домакините, които завършиха срещата с двуцифрен точков актив. За сравнение в лагера на новия-стар шампион цели петима баскетболисти вкараха 10 и повече точки.