Реал Мадрид постигна убедителна победа в гостуването си на Андора в среща от 21-вия кръг на испанската Лига Ендеса. Кралският клуб взе реванш за загубата си от същия противник през първия полусезон след успех с 87:66 в гостуването си в Полиеспортиу д’Андора.

Серхио Юл започна много мотивирано за шампионите и беше в основата на преднината от 5 точки, която Реал натрупа през първите 10 минути. Двубоят бе решен във втората четвърт, мадридчани направиха серия от 12 безответни точки след силно включване от скамейката на Джейси Керъл. Още няколко прибързани решения в нападенията на Андора, костваха на домакините изоставане от 19 след първите 20 минути.

В началото на третата част основния плеймейкър на тима на Ибон Наваро- Андрю Албиси извърши 4-тото си лично нарушение, а в негово отсъствие атаките на Андора станаха хаотични и по никакъв начин не заплашиха гостите с намаляване на разликата. В средата на последната част преднината на Реал достигна 30т., което доведе до отпускане у мадридчани.

Джейси Керъл бе най-резултатен за 16-ия успех на Реал през сезона със своите 15т. Още трима играчи на шампионите завършиха с двуцифрен актив. За Андора- Дилан Енис вкара 13т. поражението доведе и до загуба на една позиция за тима от Пиринеите. Андора вече е на 10 място на 2 победи от 8-ия Манреса.