Баскетболният шампион на Испания Реал Мадрид се реваншира по подобаващ начин на феновете си за загубата от Естудиантес в предния кръг. Това стана след победа над Текниконта Сарагоса в 16-ия кръг на Лига Ендеса. 

Успехът дойде по особено драматичен начин. Мадридчани стигнаха до него с 98:96, като последният кош беше на Антъни Рандолф с финалната сирена. Така шампионите се поздравиха с колкото измъчена, толкова и важна победа. 

През цялото си времетраене двубоят вървеше кош за кош и най-голямата разлика беше само шест точки в полза на победителите, а като цяло беше седем в полза на Сарагоса в средата на втората част. Именно тя беше най-силната за гостите. 

В крайна сметка завързаната битка остави интригата буквално до самия край. Тогава Серхио Люл тръгна на пробив 7 секунди преди края и отправи топката към коша. Тя рикошира в ринга и беше на път да влезе, когато Антъни Рандолф я добави. 

Гостите от Сарагоса претендираха, че добавката му се е случила след финалната сирена, но прегледът на видеоповторението показа, че Рандолф е действал в рамките на времето, така че не се стигна до продължения и Реал взе успеха. 

Густаво Айон се отличи с дабъл-дабъл за победителите, вкарвайки 20 точки и овладявайки 12 борби. Серхио Люл завърши с 12 точки, а Антъни Рандолф и Фабиен Косьор добавиха по 14 за крайния успех. Реналдас Сейбутис с 19 точки беше най-резултатен за Сарагоса, докато Стан Окойе добави 18. Начо Мартин и Фран Васкес с по 12 точки бяха другите от състава на гостите, които завършиха с двуцифрен актив. 

След този успех Реал Мадрид е втори с 12 победи и 4 поражения, докато Текниконта Сарагоса е с актив от 8 победи и 8 поражения и е точно под чертата на осмицата за място в плейофите след края на редовния сезон.