Старши треньорът на баскетболния Барселона Светислав Пешич коментира предстоящия сблъсъс с водения от Шарунас Ясикевичиус Жалгирис в двубой от 24-ия кръг на Евролигата. Мачът между Барселона, чийто екип носи българинът Александр Везенков и литовският Жалгирис е в четвъртък, 1-и март от 20 часа в Каунас.

Тимът на Жалгирис е пети във временното класиране с 14-9, колкото е активът и на Реал Мадрид, Химки и Панатинайкос. Барселона е 15-и, предпоследен със 7-16. Лидер в Евролигата е ЦСКА Москва с 18 победи и 5 поражения.

По думите на Пешич "те искат да са сред най-добрите осем, но ние също имаме нашите надежди и нашите цели".

"Трябва да спечелим, защото това е възможно най-добрата подготовка за нас за мачовете, които идват в Лига Ендеса. Трябва да покажем максимума. Харесва ми факта, че ще играем срещу отбор, който е агресивен в защита и атака, и играе с голям интензитет. Това е нещо, за което трябва да сме готови и срещу което трябва да можем да реагираме", коментира още Светислав Пешич.

"Познавам Шарунас като играч, но все още не толкова добре като треньор. Очевидно е, че той върши отлична работав Жалгирис и се развива като треньор, така че съм щастлив за него. Също и за това, че състезателите му се представят на високо ниво", добави още сръбският треньор на Барселона.

"В Евролигата имахме много трудни мачове. Казах на играчите, че ако искаме да сме на ниво и да подобрим позицията си в Лига Ендеса, то трябва да направим всичко възможно, за да побеждаваме в Евролигата", каза още Пешич.