Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20 години допусна първа загуба в груповата фаза на Европейското първенство Дивизия Б, в Тбилиси (Грузия). След двата си успеха в предишните срещи възпитаниците на Георги Младенов продължават на четвъртфиналите, където на 22 юли ще играят най-вероятно с тима на Финландия.

Днес българите изиграха слаба трета четвърт и отстъпиха пред Ирландия със 72:75 (23:14, 12:11, 15:28, 22:22) и завършват на първо място в група "С" с пет точки и по-добри показатели от Латвия и Ирландия, които са със същия актив.

Националите изиграха силно първо полувреме срещу Ирландия и водеха с 15 точки в хода мача - при 40:25 в началото на третата част. Съперниците обаче играха много агресивно, особено в третата част, която спечелиха с 28:15. Българите се представиха силно в заключителните минути и намалиха изоставане от 15 точки (53:68) до само 3, които бяха достатъчни за тима да завърши първи в класирането.

Така България избегна тежкия жребий да бъде съперник на един от големите фаворити на шампионата - Сърбия на четвъртфиналите. Втори в групата завърши тимът на Латвия, а трети - Ирландия, която отпадна от битката за медалите.

Константин Костадинов игра без смяна и се отличи с 24 точки и 9 борби. Мартин Ангелов като титуляр завърши с 11 точки. Емил Стоилов записа 11 борби и 7 точки, като напусна преди края заради лични нарушения. Берк Мехмед се отличи с 9 точки, 5 борби и 4 асистенции.