Словенското дете чудо на баскетбола Лука Дончич навършва заветните 18 години на днешния 28 февруари.

Гардът на Реал Мадрид вече от доста време вълнува баскетболната общественост по целия свят, но едва от днес се смята за пълноправен член на обществото.

Още преди да навърши 18, Лука вече има две титли на Испания, две купи на страната, а сега се надява след броени седмици да спечели и Евролигата, на мястото, където ще отпразнува тази вечер - Истанбул.

Защото Дончич е не само допълващ фактор, а си е направо движеща сила на Реал Мадрид. Той собственоръчно спечели куп мачове този сезон, а отиграванията му спираха дъха.

Не пропускайте в четвъртък и петък от 22 часа директно по Mtel Sport 1 Евролигата - 

Баскония – Армани Милано

Барселона – ЦСКА Москва

и Дарушафака – Панатинайкос на запис

Баскетболът е нещо, което Лука може да прави от малък. От днес той вече има право да посещава нощни заведения, да шофира, и да гласува.

Шофирането е нещото, което тийнейджърът чака с нетърпение, като вече премина курсовете, издържа теорията, и му остава само изпита по кормуване, за да вземе книжка. Дотогава все пак, на тренировки ще го кара мама...

Хубавото за Реал Мадрид е, че Лука не бърза с НБА, където вероятно е бъдещето му, и иска да поиграе поне още няколко години в Европа.

Няма как Дончич да не бъде непрекъснато сравняван и с другите вундеркинди на баскетбола - Дражен Петрович, Арвидас Сабонис, Тони Кукоч, Рики Рубио...

Никой от тях обаче не е постигал това, към което Лука върви този сезон - да стане MVP на Евролигата. На 18!