Американската баскетболна легенда Денис Родман ще се опита да стопли отношенията между САЩ и Русия и да измъкне от затвора сънародничката си Бритни Гринър. Баскетболистката бе осъдена за трафик на наркотици заради масло от канабис, използвано за електронни цигари, в багажа й при опит да напусне Русия.
 
Сега ексцентричният Родман, известен с близките си отношения със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ще се опита да издейства връщането й в САЩ.
 
"Получих разрешение да пътувам за Русия, за да опитам да помогна на това момиче. Ще отида там още тази седмица", обяви Родман пред NBC News.
 
Медиите в САЩ гледат на визитата на Родман като  на една от последните надежди за Гринър и припомнят, че преди години баскетболният ас нарече руския президент "готин човек, с когото се познават отдавна".
 
Припомняме, че лично американският държавен глава Джо Байдън опита да измъкне Гринър от затвора, но не успя, а след това САЩ предложи тя да бъде разменена за осъдения за трафик на оръжия в САЩ руски бизнесмен Виктор Бут, но процедурата все още не е задействана.