40 години по-късно. Големият успех на от триумфа на женския баскетболен отбор на Левски Спартак. На 8 март 1984 година на финала в Будапеща „сините“ побеждават Золу Виченца от Италия, за да спечелят КЕШ.

Тези дами са истински легенди. Те извоюваха един от най-значимите ни успехи в историята на българския баскетбол и след толкова години връщат лентата назад, за да разкажат пред Краси Боев в рубриката „Нищо лично” по NOVA за онези паметни дни.

Ние хванахме мача още от началото и просто не ги оставихме да надигнат глава. Психическата устойчивост и тоталната инвестиция на всички момичета, които участваха в този мач доведоха до вдигането на купата. Която купа се разпадна. Явно беше изживявала годините си, след това вестник „Спорт“ подариха нова купа“, спомни си Силвия Германова.

Всички те са приятелки днес. Спортът ги е научил да живеят с успехите, но и болките, наследени от раздаването в залата.

Много ги написаха легенди, аз съм с успехите си, а много такива с един успех и се хвалят. Аз имах страхотна ръка, даже ме бяха кръстили Поразяващата ръка. Канадският треньор даже търчеше да ми пипне ръката, да види дали съм нормален живо човек. Тази ръка се тренира с много работа“, сподели Петкана Макавеева.

Двамата ѝ сина също са посветени на баскетбола - Стефан и Златин Георгиеви.

Капитанът на Левски Спартак Надка Голчева и Нина Хаджиянкова също споделиха пред камерата на какво се дължи този голям успех.