Грандът Реал Мадрид продължава с победния си ход в испанското баскетболно първенство. "Белите" взеха трудното гостуване на коравия тим на Фуенлабрада с 95:80 и продължават да са с равен актив с Барселона на върха. 

Именно този съперник нанесе единственото до момента поражение на каталунците в шампионата, което направи битката с мадридчани интересна. Но втори подвиг за две седмици не беше по силите на Фуенлабрада, въпреки че тимът оказа отпор през първото полувреме. 

До голямата почивка след втората четвърт авансът на Реал беше малък, като дори на няколко момента в първата четвърт домакините имаха преднина от по една точка. Но в крайна сметка се оттеглиха на почивка след 20 минути игра при 46:43 в полза на мадридчани, които нанизаха тройка в края. 

От третата четвърт нататък обаче Фуенлабрада сякаш отсъстваше от игрището. Гостите наложиха мощен превес и още в средата на частта поведоха с 10 точки, а до края на мача методично увеличаваха аванса си, който в самия край достигна дори 18 точки. 

В крайна сметка Реал се поздрави с успеха след 95:80 и продължава с актив от 7 победи и 1 загуба, който засега му отрежда втората позиция. На първата е Барселона, който обаче е със същия актив и битката между грандовете се очертава да е ожесточена.