Един от лидерите на Лукойл Академик Филип Виденов коментира представянето на тима, след отпадането от Купата на ФИБА Европа, кръг преди края на втората групова фаза.

"По принцип, чувството е добро, успяхме да минем първата група, но мисля, че втората бе по-слаба от първата. Затова съжаляваме. От друга страна, вече можем да се концентрираме върху Купата на България и останалата част от първенството," заяви опитният гард.

"Физически съм добре, освен контузията, от която още има остатъци, и трябва да се излекува на 100%, за да съм и аз на 100%," обясни той.

"Нормално е да има спад в игрите, въпросът е, че нашият спад е до отказ почти. Нормално е в третата част да се връща някой в мача, но при нас се стига до големи разлики. В последния мач бяха 14 точки и там загубихме мача. Може би има неопитност, несигурност, не достатъчно търпение да се изчака, да се направят нещата както трябва. Всеки прави нещата сам за себе си, и отборът страна," каза още Виденов.

"Аз много уважавам Друкер, мисля, че е добър треньор. Групата ни е много тежка, и не трябва да очакваме чудеса," заяви националният състезател. "Аз съм оптимист за това, което ще стане това лято."

"Сега в момента не мисля толкова за националния отбор, не съм решил на 100% какво ще стане. Трябва да си почина, да ме искат, стига да не преча там. Има млади момчета, които трябва да се обиграват. Ще видим, както дойде," завърши той за собственото си участие в националния отбор за предстоящите европейски квалификации.