Баскетболният Олимпиакос загуби втория мач от финалната серия на гръцкото първенство. Панатинайкос надви Везенков и компания с 67:65 (25:13, 8:22, 18:15, 16:15) и изравни серията 1-1. Не само това, а и звездата на Олимпиакос - Александър Везенков, трябваше да напусне принудително игра заради контузия в края на третата четвърт.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ (25:13)

Срещата не започна никак добре за Везенков и Олимпиакос. Домакините бързо взеха преднина в първата четвърт. Отборът на Олимпиакос не бе концентриран в началото на двубоя и след няколко грешки в нападение позволи на Артурас Гудайтис и Парис Лий да направят разликата двуцифрена при 15:4 в полза на "детелините". Последва добра серия, след която резултатът стана 15:8, а след тройка на Томас Уолкъп разликата бе четири точки 15:11. Последваха обаче още няколко грешки от Олимпиакос и така отново се отвори сериозна дистанция между двата тима, а Панатинайкос затвори първата част с 25:13.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ (8:22):

Олимпиакос се съвзе и отговори на удара. .Благодарение на серия от пет поредни точки, две от които на Везенков, тимът от Пирея сведе изоставането си до седем точки при 25:18. Поредицата на "червено-белите" продължи с тройка от Костас Папаниколау, а след това и резервата Джоел Боломбой се включи силно, за да ознаменува десетата поредна точка на своя отбор - 25:23. Везенков и компания дори стигнаха до равенството, а моменти след това и до пълния обрат в резултата, като втората част завърши при резултат 35:33 в полза на Олимпиакос.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ (18:15):

Третата част започна добре за отбора на Сашо Везенков, като те направиха серия от пет точки и поведоха с 40:33. "Детелините" обаче успяха да отговорят и да стигнат до равенство 42:42. С шестата си точка в мача Александър Везенков изведе тима си отново напред, преди Артурас Гудайтис да отговори от другата страна - 44:44. За съжаление, при оставащи 2:39 от третата четвърт Везенков стъпи лошо на десния си глезен след единоборство в подкошието и впоследстви го нарани. С помощта на свои съотборници българският национал напусна терена и се отправи към съблекалните, за да получи медицинска помощ. Панатинайкос успя да вземе инициативата и отново да поведе с 51:50.

ПОСЛЕДНА ЧЕТЪВРТ (16:15):

Резервата на Везенков - Алекс Питърс, откри четвъртата част с тройка. След това двата тима си поделиха по една тройка, а страхотна акция на бърза атака, завършена от Папаниколау, изведе Олимпиакос напред при 54:58. Все още бе страшно оспорвано и домакините дори стигнаха до равенство 60:60. Момчетата на Йоргос Барцокас обаче не успяха да поддържат аванса си и Панатинайкос стигна до нов обрат в зрелищното дерби, след като Йоргос Папаянис отбеляза от близка дистанция за 62:60 на влизане в последните три минути от редовното време. В последните секунди на срещата Олимпиакос обаче осъществи нов обрат и поведе с 65:64 След това с отлична индивидуална изява и тройка със стъпка назад обаче Матеуш Понитка отговори от другата страна и донесе аванс от две на тима си при 67:65 с оставащи около 16 секунди на таблото.