Максимум 30 треньори ще могат да присъстват на предстоящия семинар, организиран от Треньорската комисия на БФБаскетбол. По програма обучението трябваше да е в Шумен, но епидемията с Ковид-19 стана причина за преместването му.

Семинарът ще бъде излъчен и онлайн, в официалния канал на БФБаскетбол в YouTube.

Причина за ограничението на присъстващите заповедта на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов Заповед РД-01-626/ 27.10.2020 във връзка с продължаването на извънредната епидемична обстановка и пандемията с Ковид-19. В т. 5 на заповедта се забранява: "Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице".

Семинарът ще протече по следната програма:
1. Защита с бягане и скачане - Силвия Пеева
2. Взимане на решения в нападение - Васил Христов
3. Игра със заслони на човек без топка - Даниел Клечков
4. Спейсинг - Васил Христов

Програмата може да бъде променена в зависимост от състоянието на Васил Христов. Младият специалист от школата на Спортни таланти все още е в карантина след позитивния тест на един от участниците в лагера на националния отбор миналата седмица. Предстои му нов тест, който да потвърди, че не е носител на вируса.

Темите са с времетраене от 45/50 минути и са насочени са към работа с всички подрастващи баскетболисти, с акцент към възрастови групи до 13/14/16 г.

Семинарът във Варна на 8 ноември ще започне в 10:00 часа в зала "Христо Борисов".