Баскетболистът на българския национален отбор Йордан Минчев сподели своето мнение след загубата на „лъвовете“ със 70:72 от Литва в Самоков. Той обаче заяви, че тимът ще гони задължителна победа в гостуването на Босна в последния си мач от квалификациите за Световното първенство през 2023 година.  

„Мачът не го загубихме последните няколко секунди, а може би, когато оставаха около три минути до края на мача. Тогава се поучи някакво умора в нас. Трябваше да вземем таймаут по-рано, не когато ни поведоха, това е лично мое мнение. Когато бяхме свежи, играхме доста по-добре от тях. Натрупва се умора, няма как да я избегнем и те тогава наваксаха“.

Yulian Todorov / LAP.bg
99 снимки

„Ние ги надлъгваме почти двойно, ако не се лъжа, което е очевидно защо играем по този начин на терена. Успяваме да се справим с най-високия играч на терена, който е срещу нас и това е добре от тактически гледна точка“.

„Да, естествено. Ние ще направим всичко по силите ни да победим Босна. Смятам, че в Ботевград можеше да ги победим. Сега имаме и Везенков. Виждате как изглежда отбора. Надявам се и се моля да вземем тази победа в Босна, защото тук тази загуба ще ни тежи много“.

„Прерасна атмосфера, по нищо не отстъпва от публиката в Ботевград. Благодаря на публиката, те дават огромен заряд, не е лъжа за никой. Едно голямо благодаря“, заяви Минчев след двубоя.