Барселона продължава да се представя изключително посредствено и допусна нова загуба в испанското първенство. Каталунците отстъпиха с 81:83 точки след продължение при визитата си на Естудиантес от 21-ия кръг на Лига Ендеса. Това е шеста загуба за „блаугранас“ и смъкна отбора до шестата позиция в класирането.

Барселона се срина в края на мача, въпреки че през по-голямата част от срещата имаше аванс, който на моменти дори стигна двуцифрени размери.

Анте Томич и Александър Везенков вкараха първите два коша в мача и Барселона поведе с 4:0, а в кря на първата четвъртина каталунците водеха с една точка. Те запазиха аванса си през първото полувреме, а в началото на второто две поредни тройки на Маркус Ериксон дадоха категорично предимство за Барселона. Естудиантес съкрати изоставането си на две точки в края на мача и получи възможност да изравни с наказателни изстрели. Онджей Балвин вкара и двата за 74:74.

В началото на продължението Анте Томич отбеляза шест точки срещу само една за Естудиантес, но и този път Барселона пропиля преднината си.

Домакините отбелязаха седем поредни точки за 82:80, а 17 секунди преди края Анте Томич застана на бялата линия за две свободни стрелби. Той пропусна първата и Барса загуби. 

Българският баскетболист Александър Везенков също не може да се похвали с най-доброто си представяне. Той игра близо 16 минути, като записа 2 точки и 1 борба.

За каталунците най-резултатен бе Анте Томич с 18 точки.

За Естудиантес над всички бе Едуин Джаксън, който реализира 32 точки.