Баскетболният Барселона Ласа постигна изключително драматична победа над Валенсия със 71:70 точки в предпоследния кръг от редовния сезон в Лига Ендеса. Българският национал Александър Везенков прекара целия мач на пейката и не записа дори секунда игра.

Победата имаше и друга стойност – тя гарантира на „блаугранас” третото място в крайното класиране за редовния сезон в Испания. Те събраха 46 точки, докато Валенсия остава четвърти с 44.

Във „Фуенте Сан Луис” Барса се наложи с изключително силна последна четвърт, след като през по-голямата част от мача изоставаше в резултата. Валенсия тръгна много добре и натрупа аванс от 21:14 в първата четвърт. В следващата Барса сведе изоставането си до две точки и почивката дойде при 36:34 за домакините.

В третата четвърт само на два пъти играчите на каталунците успяваха да излязат напред в резултата с по 1 точка. В началото на финалната гостите дори в един момент се оказаха с 9 точки пасив. Серия от 6 поредни точки ги изведе напред с 60:58, а драмата настъпи в края при равенство 70:70. Точен наказателна стрелба на французина Томас Хюртел в крайна сметка направи разликата.

Именно гардът беше най-резултатният за победителите с 15 точки, а 14 добави Петери Копонен. За Валенсия четирима играчи завършиха с двуцифрен брой точки, като Уил Томас и Алберто Абалде финишираха с по 11.