Мъжкият национален отбор на България по баскетбол подновява борбата си за класиране към втората фаза на пресявките за Мондиал 2023 тази вечер срещу Литва. Селекцията на Росен Барчовски приема непобедения до този момент в групата ни тази вечер от 19:00 часа в зала "Арена Самоков". Билетите за двубоя са с цена 5 лв., като касите на залата ще отворят в 18:00 часа.

В момента Лъвовете са на третото място в група F с баланс от 1-3, какъвто е и този на четвъртия Чехия. Както е известно, към следващия етап на квалификациите се класират първите три тима, докато четвъртият отпада от битката. Литовците водят колоната с перфектен актив от 4-0, докато на втора позиция е Босна и Херцеговина с 2-2. Именно босненците пък гостуват на Чехия от 21:00.

lap.bg
7 снимки

Росен Барчовски определи и групата от 12 играчи за този мач, като извън нея остана Иван Алипиев. Така довечера срещу литовците феновете ще могат да гледат:

Димитър Димитров (Балкан), Александър Везенков (Олимпиакос), Андрей Иванов (Черноморец), Емил Стоилов (Естудиантес), Йордан Минчев (Левски), Константин Костадинов (Палмер), Александър Янев (Берое), Чавдар Костов (Левски), Станимир Маринов (Балкан), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Дий Бост (Галатасарай) и Павлин Иванов (Рилски спортист).