Исторически успех записа Морабанк Андора в първенството на Испания по баскетбол. В четвъртфинален плейоф на Лига Ендеса тимът победи за първи път в историята си гранда Реал Мадрид. 

В своята зала андорци надделяха с 89:77 и така изравниха резултата в серията на 1:1 успеха. Така полуфиналистът от тази двойка ще стане ясен след третия двубой в неделя вечерта. 

От началото си този мач беше изключително равностоен, като фаворитите от Мадрид взеха малък аванс в първите минути. Те го поддържаха през цялата първа четвърт, но го изпуснаха в самия ѝ край и тя приключи наравно - 16:16. 

Ролите се размениха в следващата част. В нея домакините дръпнаха от самото начало и водеха в играта и резултата, но допуснаха отново с тройка в самия край Реал да им дръпне с четири точки за 39:35. 

Но в третата четвърт баскетболистите на Морабанк Андора бяха страхотни на паркета. Те бързо наваксаха изоставането си и започнаха да коват успеха си в тези минути. На моменти те дръпнаха с 11 точки аванс, което беше най-голямата разлика в двубоя до този момент. 

Силите на изморените играчи на Реал в последната четвърт просто не стигнаха и те се отърваха от истински разгром, след като на моменти преднината на домакините достигаше дори 17 точки. В крайна сметка Андора надделя с 89:77 и всичко в тази серия ще се реши в третия мач в Мадрид в неделя.

Най-добър в този мач беше грузинецът Гиорги Шермадини, който записа дабъл-дабъл. Той наниза 19 точки и овладя 10 борби, като имаше решаваща заслуга за успеха на Морабанк Андора. Джейси Керъл и Андрес Носиони записаха по 15 точки за Реал, но това не се оказа достатъчно за избягването на загубата.