Огромен скандал с невиждани размери разтресе колежанския баскетбол в САЩ. За първи път в 120-годишната история на NCAA отбор загуби шампионската си титла по служебен път.
 
Става въпрос за университета на Луивил, който се раздели с трофея си от 2013-а година. Но защо? Причината е, че в Луивил са празнували своите победи с шумни партита с проститутки и стриптизьорки. Случаят бе разследван от комисия на NCAA, която установи, че в периода между 2010 и 2014 асистент треньорът на отбора Андре МакДжи е отранизирал нелегални секс партита за състезателите и за потенциалните новобранци.
 
Решението: 123 победи на отбора в периода между 2011 и 2015 са заличени от статистиката! Така тимът губи трофея си от 2013-а, както и още едно участие във Финалната четворка.
 
Скандалът е известен от октомври 2015-а, когато проститутката Катина Пауъл свидетелства срещу МакДжи.
 
От NCAA дори не дават право на университета да обжалва решението. "Смятаме това за грешно решение", заяви временният президент на университета Грег Постел. "От самото начало дадохме да се разбере, че действията на тогавашните ръководители не могат да бъдат извинени. За университета сега дойде време да затвори тази глава."
 
Звездният треньор на Луивил Рик Питино отхвърли всякакво съучастие към купоните и остана на поста си до октомври 2017-а. Само че тогава ФБР разкри за нерагламентирани плащания към играчите и Питино все пак напусна.