Три поколения баскетболисти на Левски, начело с треньорския щаб на "сините", си набавиха екстра доза мотивация преди последния си мач за сезона в Адриатическата лига.

Наставникът на Левски Константин Папазов, заедно със семейството си, неговият помощник Стефан Михайлов, и част от играчите, отделиха време преди двубоя срещу Цибона в Загреб, и посетиха музея на Дражен Петрович в хърватската столица.

Една от най-големите легенди на световния баскетбол, загинал в разцвета на силите си в катастрофа, е и единственият баскетболист, който има собствен музей. Идеята за посещението дойде от главния редактор на Superbasket.bg Валентин Ангелов, който е верен последовател на Петрович от дълги години.

С ентусиазъм в посещението се включиха баскетболисти от три поколения - Васил Евтимов, Алекс Симеонов и Йордан Минчев. Те с интерес разгледаха музея, изслушаха историята и гледаха биографичното клипче за живота и преждевременно приключилата кариера на Петрович. И тримата останаха изключително впечатлени от видяното, и кратката, но славна история на Дражен дълго се обсъждаше в часовете преди последната тренировка на "сините".

Левски играе с Цибона в 18 часа, и с това приключва първото историческо участие в Адриатическата лига.