Отборът на Балкан победи категорично ТФТ Скопие от Република Северна Македония със 104:53 (36:10, 26:19, 20:13, 22:11) като домакин в последен мач от група „D“ на Балканската лига по баскетбол за мъже. Ботевградчани завършиха на второ място в групата с актив от 4 победи и 2 загуби и ще играят на четвъртфиналите в турнира срещу третия от група „С“ Сигал Прищина (Косово). На трето място в група „D“ остана израелският Макаби Хайфа, който ще срещне втория в група „С“ - българския Левски в спор за място на полуфиналите. ТФТ Скопие допусна шеста загуба в тази фаза и приключи участието си в надпреварата.
 
Като лидери в двете групи директно за финалната четворка вече се класираха израелските Апоел Галил Елион и Ирони Нахария. Четвъртфиналните плейофи ще се играят в два мача на разменено гостуване. Победителите ще заемат двете свободни места на полуфиналите.
 
Баскетболистите на Балкан започнаха мобилизирано в „Арена Ботевград“ и поведоха с 21:4 още в петата минута, а разликата мина 20 точки при 29:8 по-малко от три минути преди края на първата част, която приключи при 36:10. Домакините продължиха да доминират, превъзхождаха напълно противника в борбата под коша и до почивката авансът им достигна 33 точки – 62:29.
 
През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а ботевградчани трупата все по-голяма преднина. След третата четвърт Балкан водеше с 82:42 и до края приключи спокойно двубоя с успех.
 
Дивон Уошингтън беше най-резултатен за домакините с 19 точки и 5 борби. Димитър Димитров завърши с 15 точки, 7 борби и 6 асистенции, а Александър Гавалюгов допринесе с 14 точки, 2 борби и 4 асистенции. Крисчън Джоунс се отчете с 10 точки и 11 борби.
 
За ТФТ Скопие 17 точки отбеляза Страхил Николов.