Срещата между колежанските UCF и Дюк в "Мартенската лудост" бе и сблъсък между двама от най-обсъжданите играчи в тази възраст в САЩ - Тако Фол и Зайън Уилямсън.

Отборът на Дюк победи с огромна доза късмет, а само преди две седмици сенегалският гигант на UFC Тако Фол се срещна с майка си за първи път след седемгодишна раздяла.

Трогателният момент настъпи в края на обучението на обещаващия баскетболист в Университета на Централна Флорида.

Майка му пристигна от Сенегал, за да може да види и да изведе на терена 229-сантиметровия си син за последния му мач пред домакинската публика на Централна Флорида, пише bgbasket.com.

Тако се мести от родния си дом в Дакар, Сенегал в САЩ само на 16, завършва две години средно образование, а сега вече има и университетска диплома по компютърни науки.

НБА не смята Тако Фол за бъдеща звезда, защото въпреки че има добри двигателни умения и скорост за ръстта си, настоящият атлетизъм и стил на игра в Лигата биха му били много трудни.

Разтегът на ръцете на Тако е 2.54 м, а с изправени ръце стига до 3.18 м. Братът на Тако пък е едва на 7 години и вече се извисява на цели 175 см.

Самият Тако Фол вече знае, че иска да работи в голяма IT компания, след края на евентуална професионална кариера в баскетбола.