Плеймейкърът на ЦСКА Димитър Мираковски може да получи повиквателна в националния на Македония, след отказа на един от най-добрите в селекцията на западната ни съседка в последните години Мирза Куртович, прогнозира „Македонски спорт”.

Куртович, който през лятото бе желан от шампиона ЛукОйл Академик, но предпочете гръцкия Олимпия Лариса е заявил, че има нужда от почивка и ще сложи край на кариерата си в националния отбор. „Това е мое лично решение и няма връзка с появили се напоследък спекулации, че бойкотирам държавния тим”, казва Куртович и допълва: „Искам да си почина, защото тялото вече не ме слуша както преди, а не да съм обвързан с националния в допълнителните евроквалификации. Този ход може да даде път на някои по-млади играчи, които чакат своя час и могат да го получат още това лято”.

За пореден път македонецът признава, че е имал сериозно предложение от българския ЛукОйл Академик, но е избрал Олимпия Лариса, заради по-силното гръцко първенство.

Македония е в компанията на Естония и Швеция в допълнителните евроквалификации и при успех в групата си може да срещне България на последния турнир в Испания преди Евробаскет 2007, ако разбира се и нашите национали се справят със съперниците Босна и Унгария.