Звездата на американския национален отбор по баскетбол Кевин Дюрант прави и на Световното първенство в Турция онова, което умее да прави най-добре – да бележи точки. Най-младият топреализатор в историята на НБА освен всичко друго не пропуска да се забавлява на терена, но е наясно, че всичко това може да приключи още на осминафинал. САЩ има сравнително лесна задача срещу Ангола, а след снощните последни срещи в груповата фаза се размина и със световния шампион Испания за четвъртфинал.

„Знаем, че една загуба, и си тръгваме. Така че сега трябва да се стегнем, предвид последните два мача, не трябва да се отпускаме, трябва да продължим да натискаме,” сподели Дюрант пред Гонг.

Треньорът ви говори доста за това, че сте все по-изморени, от тези мачове всяка вечер. Как се чувстваш физически?

Да, пет мача за шест дни е малко трудно. Но ние можем да преборим умората, и да играем още по-добре.

Гледахте ли мачовете от другите групи?

Не, аз мислех само за нашата игра, за нашето представяне. Но сега вече започваме да гледаме, и скаутингът ще ни покаже какво да очакваме.

Изненадаха ли ви обаче резултатите на Испания, двете им загуби в групата?

Да, определено. Те са страхотен отбор, спечелиха Световното, и никой не си е мислел, че дори ще загубят. Но в този турнир всичко може да се случи.

В последните два мача вкарахте по-малко точки. Смяташ ли, че можете да намерите отново играта си от първия двубой тук?

В първия мач наистина вкарахме над 100 точки. Но няма да е така тепърва. Мачовете са и по-кратки, така че... Ние стреляме добре, и най-важното е, че ограничаваме процента на съперника.

След пет поредни мача, отборът определено играе по-добре. В какъв аспект смяташ, че все още има да се подобрява играта ви?

Да, подобрихме защитата, на заслон-контразаслон, освен това правим по-малко грешки. Като цяло смятам, че си вършим добре работата.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.