Баскетболистите по принцип обичат да разкрасяват телата си с разнообразни рисунки. По кожата на куп играчи на Световното първенство в Турция могат да се видят най-интересни творения. За своите татуировки говори един от лидерите на бразилския тим Маркос Виничус, който в родината си е по-известен като Маркиньос. Той си е обещал, че ще добави още една картина на тялото си, ако Бразилия успее да стигне до световната титла в Истанбул.

Макар и малко вероятно, това не изглежда толкова невъзможно, след фантастичния мач на Селесао срещу САЩ, загубен инфарктно с 68:70.

26-годишният Маркиньос сподели: „Имам няколко татуировки. Имам написани имената на съпругата и дъщерите ми, както и моето име, всички те са по ръцете ми.” Именно прякорът му Маркиньос и изрисуван по дясната му ръка.

Най-впечатляваща обаче е татуировката на рамото му, изобразяваща магьосник, и по негови думи – претърпяла много модификации. „Това е първата ми татуировка. Направих я когато бях само на 15 или 16 години. Просто видях картинката в списание и ми хареса. След това няколко пъти съм я променял. Мисля, че ми носи късмет,” обяснява Виничус.

Четете новините от Световното първенство по баскетбол със съдействието на bwin.