Президентът на македонската баскетболна федерация Даниел Димевски коментира специално за Гонг, че създаването на Балканска лига е реален проект. „Мисля, че тази идея вече е прилично разработена тема. Македонската и българската федерация са сред стълбовете на този проект. Вярвам, че нивото на баскетбола ще се качи и очаквам пълни зали”, сподели Димевски в навечерието на финала за Купата на Македония между Фени Индустри и Струмица в Кавадарци.

„За мен е огромна чест, че имаме двама национали, които играят в ЛукОйл Академик, а това прави българския шампион най-интересен за нас за гледане. Радваме се, че Перо Антич и Ристе Стефанов играят добре и представят нивото на македонския баскетбол. Имаме добри отношения с ЛукОйл Академик и се радвам на успехите им в купа УЛЕБ”, каза още босът на македонската централа по баскетбол.

Даниел Димевски коментира още, че е съвсем нормално и това лято да се организират приятелски срещи между България и Македония като част от подготовката за евроквалификациите.

„Разбира се, че могат да се очакват и тази година приятелски мачове между нашите две страни. Отношенията ни с вашата федерация са отлични”, заяви Димевски за Гонг.