Клубният тим на националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон – Макаби Тел Авив започна подготовка за новия сезон без 57-годишния трикратен шампион на Европа. Обяснението е просто – Гершон е в България, зает с предстоящото участие на държавния ни състав на Европейското първенство. В отсъствието на Пини, тренировките в Тел Авив ще води неговият асистент Шарон Друкер, който преди време пък бе кандидат за треньор на мъжкия ни отбор по баскетбол.

В Израел за началото на подготовката на Макаби е и кондиционният специалист Ави Ковалски, който обаче ще се присъедини отново към националния ни тим за шампионата в Полша. Гершон и Ковалски работят заедно от години и съчетават задълженията си към България и най-успешния израелски клуб.

Освен Пини от старта на заниманията липсват и националните състезатели на Израел и Мачей Лампе, който пък ще играе за Полша. И двата отбора също се готвят за Евробаскет 2009.

Макаби Тел Авив започна подготовка за новия сезон с доста нови чуждестранни баскетболисти, с намерението да атакува челните места в Евролигата. Израелците са в компанията на ЦСКА Москва, ТАУ Керамика, Виртус Рома, Юнион Олимпия и един от двата квалификанта. Капитанът на тима Дерик Шарп ще запише сезон номер 13 с жълтия екип, а в състава се завръща натурализираният Дейвид Блутентал. „Ако някога спра да се вълнувам в такива моменти, ще се откажа. Събрали сме се страхотни момчета. Това е един нов тим, ново начало”, коментира Шарп.