Историческа загуба свали Макаби Тел Авив от върха в класирането на израелското първенство. Макаби отстъпи на Апоел Йерусалим в дербито на шампионата с 65:93 точки и така остана на второ място във временното подреждане. И двата отбора са с актив 19 победи и 5 загуби, но Апоел се изкачи на лидерската позиция.

Около 30 бесни фенове на Макаби Тел Авив опитаха да нахлуят в съблекалнята на тима и да се разправят с играчите. Единствено намесата на спортния директор на клуба Никола Вуйчич успя да укроти запалянковците и напрежението бе овладяно.

„Ние имаме отлични отношения с нашата публика. След всяка победа или загуби ние разговаряме с феновете. Доволен съм, че имаме такава връзка с тях. Те искаха да ни кажат някои неща след мача и аз винаги съм готов да ги изслушам“, каза капитанът на тима Гай Пнини по този повод.

Треньорът на Макаби Дейвид Блат бе крайно разочарован след поражението с 28 точки разлика, а на пресконференцията след срещата заяви, че играчите му все още са мислели за нещастната загуби в Белград от Партизан със 70:72 точки в Евролигата. „Очевидно състезателите бяха останали мислено в Белград, а само след няколко дни ни чака двубой с Реал. Трябва максимално бързо да стъпим на крака“, заяви Блат.