45 треньори, сред които и българинът Любомир Минчев ще завършат стажа си към ФИБА на гръцкия остров Родос следващата седмица. Програмата на международната федерация „FIBA Europe Coaching Certificate Program” стартира на друг гръцки остров – Крит, преди 2 години. За специалистите това ще е истинска кулминация на двегодишната им сериозна работа.

„Треньорите са изключително отдадени на програмата. Тази година им предстоят финални изпити”, коментира един от координаторите Майкъл Шуарц.

Легендарният Светислав Пешич е ментор на програмата. „Финалният изпит не е просто шоу. Той ще е тест за всичко, което треньорите са научили в последните две години. Доволен съм от представянето на всички и съм развълнуван да видя този първи клас да се реализира в истинския свят”, заяви световният и европейски шампион Пешич.

Бившият наставник на Левски и ЛукОйл Академик Любо Минчев и колегите му досега имаха възможност да наблюдават мачове и тренировки, както и да анализират видео записи, разбира се пред погледа на някои от най-опитните специалисти в Европа начело със Светислав Пешич.