Един от най-добрите баскетболисти на Стария континент в последните години - Рамунас Шишкаускас, официално обяви края на своята състезателна кариера. Новината идва два дни след като Шишкаускас спечели титлата на Русия със своя тим ЦСКА Москва.

33-годишният литовец е един от малкото играчи, печелили последователно Евролигата с два различни клуба. През 2007-а година той печели турнира с Панатинайкос, а година по-късно с екипа на ЦСКА Москва.

„Това не е внезапно решение”, заяви Рамунас Шишкаускас пред официалния сайт на ЦСКА Москва. „Направих този избор още в средата на сезона. Решението ми не е свързано с нещо конкретно. Просто чувствам, че трябва да спра. Мога само да съм доволен от моята кариера. Господ ми позволи да постигна толкова успехи. Щастливец съм, че играх в толкова велики отбори и да спечеля редица титли. Доволен съм, че имам възможност да се откажа от позицията на играч, оставил следва и част от такъв голям клуб като ЦСКА”, казва още Шишкаускас.

Любопитното е, че само преди около 10 дни литовецът изпусна два решаващи наказателни удара във финала на Евролигата срещу Олимпиакос, а неговият ЦСКА остана със сребърните медали в Истанбул.

Рамунас Шишкаускас има в актива си още злато с националния тим на Литва от Европейското през 2003-а година и бронзови медали от Олимпиадата през 2000-а година и Европейското през 2007-а.