Един от най-добрите литовски баскетболисти Шарунас Ясикевичус трябва да вземе решение дали да остане в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, или да се завърне да играе в Европа.

Оферти за талантливия гард не липсват, като най-настоятелен за момента е отборът от НБА Торонто. Ясикевичус не дебютира особено успешно в Лигата на извънземните, като прекара една година в Индиана, преди да бъде пратен в Голдън Стейт. В Торонто обаче са забелязали потенциала на литовеца и желаят да си осигурят услугите му.

Новият генерален мениджър на канадския тим Маурицио Джерардини познава добре качествата на Ясикевичус, и иска да го събере с бившия му съотборник в Макаби Тел Авив Антъни Паркър. В момента Джерардини обмисля какво може да предложи на Голдън Стейт в замяна на гарда, като това най-вероятно ще бъде Морис Патерсън.

Ако трансферът на Сарас в Торонто пропадне, пред Голдън Стейт съществува възможността да го освободи, независимо, че ще трябва да му плати за още една година.

Зад Океана се спекулира със завръщането на Ясикевичус в Европа, като Реал Мадрид и Барселона ще са първи на опашката да го привлекат. Литовската звезда винаги може да се върне и в любимия си Макаби Тел Авив.