Първите четири тима в Сърбия взеха победи в последния 14-ти кръг на редовния сезон във вътрешния баскетболен шампионат. Хемофарм и ФМП Железник завършиха начело с по 12 успехи и само 2 загуби след изиграването на двубоите между първите 8 тима в първенството.

Лидерите оцеляха в Нови Сад за 83:77 над Войводина, въпреки 25-те точки на унгарския национал Ищван Немет. Ветеранът Миленко Топич отбеляза 23 точки за отбора от Вършац, който ще се изправи срещу четвъртия Цървена звезда на полуфиналите. Междувременно ФМП нямаше особени проблеми с Мега Ишрана при победата с 88:77. Железник ще играе с Партизан на полуфинал. Шампионите пък се наложиха над Машинац с 111:58 точки. Партизан ще защитава четирите си поредни титли, а в тима определено е напрегнато в очакване на решението по скандала, в който се замеси президентът на клуба Предраг „Саша” Данилович. Легендата на сръбския баскетбол бе обвинен, че е нападнал съдиите по време на двубоя преди няколко дни с Хемофарм във Варшац и дори му се наложи да дава показания в местното полицейско управление. Цървена звезда без звездата си Милан Гурович надви Слога като гост с 91:87.

Полуфиналните плейофи в Суперлигата започват на 8 юни, а за финала се класират победителите от три възможни мача в двете серии.