Лесна победа с 87:59 срещу Гърция постигна американският национален отбор по баскетбол в последната си контрола преди старта на Световното първенство. Шампионатът на планетата започва в събота, като САЩ играе мачовете си в Истанбул. Наставникът Майк Кжижевски видя последните си избраници, на които ще разчита в Турция, и остана доволен от младостта и енергията на състава си.

„Резултатът нямаше голямо значение, все пак беше контрола,” коментира Кжижевски. „Доволен съм, че имахме възможност да се тестваме срещу силен съперник, в чудесна обстановка.”

Силен мач за САЩ направи Ерик Гордън, с 18 точки. Гърците направиха твърде много грешки, форсирани от активната защита на американците, и не успяха да се противопоставят изобщо в борбата под коша. В отсъствието на Софоклис Скорцианидис, който получи травма на загрявката и бе пратен веднага на скенер, домакините нямаха сериозен отговор на съперника си, макар че САЩ не разполага с ръстови играчи тази година.

САЩ е в група В с Бразилия, Хърватия, Иран, Словения и Тунис, като преследва първа световна титла от 1994 година насам. Гърция пък е в група С заедно с Китай, Кот Д`Ивоар, Пуерто Рико, Русия и Турция, като мачовете са в Анкара.