Авторитетният сръбски специалист Светислав Пешич ще поеме баскетболния тим на Цървена звезда. Той вече се е договорил с клуба и в следващите дни се очаква да парафира споразумението. 56-годишният треньор през миналата година идва в България със състава на Динамо Москва и победи българския шампион Лукойл Академик в турнира за Купа УЛЕБ. Под негово ръководство Динамо достигна и полуфинал в надпреварата, но бе освободен след загуба там и не особено успешно представяне в руската Суперлига.

„Сигурен съм, че до края на седмицата ще обявим назначението на Пешич официално. Доволен съм от начина, по който протекоха преговорите. Цървена звезда ще се води от един голям треньор,” заяви генералният мениджър на „звездашите” Милан Опачич.

Най-добрият сезон в кариерата на Пешич бе 2002/2003, когато той стана световен шампион със Сърбия в Индианаполис, а с Барселона в същата година спечели Евролигата, титлата и купата на Испания. Той е и двукратен европейски шампион като треньор на Сърбия и Германия.

Името на Пешич се свърза няколко пъти с България тази година. Той бе предложил стаж на един от младите ни треньори – Любомир Минчев в Динамо, а преди около месец получи и предложение от Лукойл Академик да поеме тима. През юли специалистът бе и на треньорския семинар в Самоков, където чете лекции.