Литовецът Шарунас Ясикевичус не е от треньорите, които си мълчат го доката за пореден път, коментирайки открито разговорите си с шефовете на Барселона и възможността да застане начело на каталунците. В интервю за Mundo Deportivo настоящият треньор на литовския Жалгирис направи крайно интересно изказване.

„Всяка година се говори за това, че ще подпиша с Барселона, но все още съм в Жалгирис. Защото е трудно да намеря отбор, който да се отнася по—добре към мен. Барса е много сложен клуб, защото ние всъщност не знаем кой отговаря и кой взима решенията”, коментира Шарунас Ясикевичус и продължи:

„Барса не е единственият клуб, към който имам симпатии. Винаги съм обичал Панатинайкос. Там се работи повече като моя стил, оставя се повече власт в ръцете на треньора. След като Шави Паскуал напусна Барселона, в баскетболната секция не последваха добри резултати. Сега е ясно колко добър е Шави Паскуал. Барса искаше преговори и след Финалната четворка, аз се съгласих да говорят с мой представител и да видим дали ще се стигне до разбирателство. А те не направиха следваща стъпка. Нямам проблем с Пешич, това не е вярно.”

„Наистина не знам кой взима решенията в Барселона. Който и да го прави, явно не харесва моите идея. Най-важното за мен е с кого ще работя, с кого ще взимаме решения. Ако някой, който не е професионалист в баскетбола ще ми води играчи, тогава не искам да работя с такива хора. Наваро даде много на отбора и трябва да получи отношението, което заслужава. Но както казах и преди, Барса е сложен клуб”, каза оке Ясикевичус.

Шарунас Ясикевичус

източник: БГНЕС