Дни след като триумфира отново в израелския шампионат, макар и изключително драматично, Макаби Тел Авив предприе стъпки, които разтърсиха баскетболните среди в страната, пише eurobasket.com.

Наставникът Невен Спахия, който имаше договор за още един сезон няма да остане начело на гранда. Хърватинът е имал среща с ръководството на Макаби в неделя и е научил неприятните вести. Предстои двете страни да се разберат за неустойката, а агентът на Невен Спахия вече се оглеждал за нов тим на специалиста, като се споменават имената на няколко италиански клуба.

Голямата новина идва директно от заместника на Спахия и е повече от изненадваща, тъй като в последно време усилено се говореше, че Дейвид Блат ще поеме Макаби Тел Авив. Новият треньор на бившия европейски шампион обаче е легендарният израелски баскетболист и бивш наставник на Апоел Галил Елион Одед Каташ, които е и един от най-обичаните бивши играчи на клуба. Каташ бе начело на Галил Елион след прекратяването на кариерата си като баскетболист, а под негово ръководство миналия сезон игра и националът Йордан Бозов. Одед Каташ бе избран за треньор на годината в Израел и бе близо до елиминиране на Макаби на полуфиналите в първенството миналата седмица. На 33 години Каташ вече е старши треньор на Макаби.

Втората голяма новина от Тел Авив, е че Цвика Шерф се завръща в клуба, но като генерален мениджър.