Бившият кандидат за старши треньор на българския национален тим по баскетбол Шарон Друкер ще работи в екип с настоящия ни селекционер Пини Гершон, но не начело на представителния ни състав, а в Макаби Тел Авив. Именно Друкер е желаният асистент за Пини в клуба, с който спечели три титли на Стария континент, а преди седмица се завърна отново.

„Вярно, че няма опит в Евролигата, но и аз нямах, когато дойдох тук. Шарон е доказан треньор. Може да ни помогне. Той е малко различен от мен като философия за играта, но предпочитам асистентите ми да не мислят точно като мен”, коментира Пини Гершон, който все пак остави решението в ръцете на шефовете на Макаби с изречението: „Бордът ще реши.”

Босовете на клуба пък очевидно смятат, че дуетът Гершон-Друкер ще е изключително успешен и след сбирка късно снощи одобриха избора на 57-годишния специалист. Очаква се днес да бъде подписан тригодишен договор между Шарон Друкер и Макаби Тел Ави, точно колкото е продължителността и на контракта на Пини, а Друкер да пристигне най-късно утре в Тел Авив.

Официалният сайт на настоящия клуб на Шарон Друкер - белгийския Оостенде потвърди за офертата на израелския гранд и коментира, че младият наставник ще се върне в родината си.

„Ако бяхме победили Уникаха, щяхте да мислите, че съм месия, но всички сме човешки същества”, пък заяви Пини Гершон преди днешния двубой на Макаби от вътрешния шампионат на Израел, който ще е втори за селекционера на България след поражението от испанския Уникаха Малага в Евролигата.

Макаби гостува на Ашкелон от 19.15 часа, а Пини добави: „Всеки мач е важен за нас. Няма значение дали става дума за израелската лига или за Евролигата. Не трябва да губим никоя среща. Ситуацията обаче е различна, Макаби загуби част от мощта си и сега всички се опитват да ни победят. Ако бях от другата страна, и аз щях за мисля по този начин.”