Отборът на Израел продължи с добрите си изяви на Европейското първенство по баскетбол за мъже. След като по-рано през седмицата изхвърли Сърбия от шампионата, днес Израел надделя над Хърватия с 80-75.

Първите две части протекоха равностойно като най-голямата преднина през това време бе шест точки в полза на хърватите. След първите 10 минути резултатът бе 17-14, а след края на полувремето – 35-33 за хърватите.

Те продължиха да водят и през третата, но в последните мунити Израел успя да изравни, а след тройка на Тамир и да поведе с 53-50 минута и половина преди края. Хърватите отбелязаха една точка след това и влязоха в последната част с две точки пасив.

Последната четвърт започна също равностойно, но при 61-59 Хърватска, израелците отбелязаха девет поредни точки. До края на срещата усилията на балканците не стигнаха за обрат. Така срещата завърши при резултат 80-75.

Янив Грийн бе над всички в този мач с 17 точки и 16 борби. Натурализираният американец Джерон Робъртс завърши с 15, а Меир Тапиро и Амит Тамирпо 11. За Хърватия Марио Касун бе най-резултатен в мача с 18 точки, а героят от онзи ден Марко Томас завърши с едва три точки.