Докато феновете на Панатинайкос още не могат да преодолеят шока от напускането на треньора Желко Обрадович, вече започват да се спрягат имена за негова заместник. Сред първите появили се варианти са Душко Вуйошевич и Симоне Пианджиани.

Предимство за Вуйошевич би бил фактът, че начело на Партизан той е доказал, че може да се противопостави на европейските грандове и с отбор с по-нисък бюджет. Като недостатък обаче се отбелязва не особено доброто владеене на английски език от страна на наставника, което обаче не е нерешим проблем.

Италианският специалист Симоне Пианджини пък има договор за още една година с Монтепаски, но в последните два-три месеца все по-усилено се говори, че ще се насочи към чужбина. Поддържането на отбора на едно високо ниво без грандиозен бюджет отново е сред основните доводи на привържениците на този вариант. Този трансфер би се осъществил само, ако Пианджиани остане свободен агент.

Друг от евентуалните кандидати за треньорския пост в Панатинайкос е и Фотис Кацикарис. Наставникът на Билбао има договор за още две години, но и бъдещето му в Испания не е сигурно, особено ако тимът не получи уайлд кард за Евролигата.

Остава и вариантът дългогодишният асистент на Желко Обрадович – Димитрис Итудис да го наследи на поста старши треньор, което би било логично продължение на философията на сърбина в ПАО. Според различни източници обаче, някои от членовете на администрацията на гръцкия клуб не приемат тази идея достатъчно позитивно, така че засега изглежда Итудис ще последва Обрадович към новата му дестинация.